【收工去!夜光野餐會】中環海濱

終於捱到星期四,Happy Friday有咩節目!小編已經約晒朋友,夜晚去維港野餐,無錯,係野餐!講緊既係星期五晚上喺中環海濱活動空間,舉行以夜光為主題的戶外野餐會「TGIF Night Picnic」,諗起吹住海風,同朋友仔吹下水,一路野餐一路聽音樂,幾開心,生活應該係咁!

TGIF03

「中環夏誌」於6 月至8 月期間,在中環鬧市內創建一個Pop Up 公園,仲有好多不同節目,繁忙的香港人又多一個hea既地方!

TGIF02

聽日仲可以玩埋光影畫(light painting)同整「星空瓶」添!而且係唔使報名,即場就參加得,如果想學影light painting可以自備單鏡反光相機,或由攝影師為你拍攝!想學整星空瓶的朋友,可以帶一個用完洗乾淨嘅玻璃樽嚟整,咁樣就玩得環保!

TGIF01

為令野餐會更有feel,大會建議參加者可穿著深色,或有夜光、螢光圖案嘅衫,及帶同任何發光飾物到現場!

溫馨提示:場內不得生火,不可點燃蠟燭;另為響應環保,不建議用螢光棒!

TGIF Night Picnic

日期:7月15日(星期五)
時間:下午6時30分-9時30分
免費入場(請自攜美食及野餐墊、玻璃瓶,自備單鏡反光相機學光影塗鴉,或由攝
影師替參加者拍攝)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *