【嘉麟樓名廚主理】天澄皇牌奶皇月餅

中秋通常會做啲咩?賞月,玩燈籠,同埋食月餅,依家月餅嘅種類五花八門,但質素就參差不齊,有見及此,小編明查暗訪,終於搵到一間由前半島廚師主理嘅天澄月餅,百分百無添加,天天香港新鮮製造,所以限量發售嫁!小編一於身先士卒,即刻買返盒試下先!

DSC_5361天澄月餅唔止一種口味!雙式月餅禮盒套裝(HKD228),有「酥皮奶皇月餅」「酥皮芝士月餅」兩種口味。大家重諗緊買咩月餅送禮好?送呢個禮盒套裝就最適合不過啦。不含任何添加物,絕對係送禮及自用佳品。

DSC_5378
酥皮奶皇月餅外層酥皮似曲奇皮,入口鬆化,比起傳统月餅少份油膩感,更爲健康。餡料豐富,用料方面絕不手軟,食落去奶皇甘香幼滑,一個既份量就剛剛好。

DSC_5380.JPG
之後仲試埋酥皮芝士月餅,一切開,聞落去芝士味香氣噗鼻,咬落口感似芝士蛋糕,但餅皮同時又保留住傳統既味道,就連月餅都結合埋中西文化。

銷售點:
天澄閣 
紅磡灣海韻軒海景酒店3 樓
馬鞍山鞍駿街29號海澄軒海景酒店地下

松坂庫
銅鑼灣軒尼斯道396-416號德興大廈1-2號舖地下
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10號舖
佐敦彌敦道315號地下
尖沙咀金馬倫道35號地下

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *