【星級口碑隱世西菜】Star Kitchen

當你諗食咩既時候,第一時間都會諗起大集團,無論快餐店,甚至餐廳,都離不開連鎖店,但係,你又有無察覺到?其實每區都會有唔同既小店,佢地靠既唔係品牌效應,只係靠口碑同本身餐廳食物既質素黎留住每一個顧客,而葵芳就有一間小店,雖然並不太鄰近地鐵站,但因為本身食物性價比高,而且同顧客關係好好,所以吸引好多附近街坊及學生光顧。

dsc_0152
裝潢簡約,而且簡單既餐牌有心機,足見餐廳對每件事既執著同誠意。

dsc_0163
瑤柱帶子羽衣甘藍意大利飯(HKD88) 本身意大利飯就食得多,但加埋羽衣咁藍就好少見,本身羽衣咁藍含有維他命A同C,對抗癌大有幫助,加上羽衣甘藍用左油醋調味,減少其草青味,而本身意大利飯Creamy口感,加上帶子,真係絕對要試下,對健康又有好處。

dsc_0172
秘製醬燒豬肋骨-1LB(HKD188) 最緊要豬肋骨燒得肉曬離骨,醬汁滿滿沾成肉既周圍,依樣野絕對做到,除北之外,配菜仲有芒果蕃茄沙沙,酸酸甜甜既感覺,店主希望比坊間既多一點創意同心機,而且佢選用原隻焗薯同埋原顆黑蒜,既充滿飽滿感,同埋比起豬肋骨卻毫不遜色。

dsc_0206
原隻南瓜意大利飯(HKD128) 為萬聖節期間限定,除左意大利飯沾上濃濃既南瓜醬,南瓜內的南瓜都係甜甜的,令味道更加平衝。

dsc_0224
芝士焗珍寶大蝦拼香草濃烤雞扒(HKD288) 珍寶大蝦配上芝士,味道好厚實,大蝦爽口彈牙,加上其他調料,絕對物有所值,而且就咁睇起上來,真係好似一幅畫一樣野,食物質素好同時,賣相都吸引住顧客既目光。

dsc_0231
天際星空-右(HKD38) 天藍碟戀 -左 (HKD38)都係用蝶豆花做主要原料,經過攪拌,可以變色,睇起上黎又靚,又可以玩,啱曬想自拍既港女們。

Star Kitchen
地址:葵芳禮芳街21號地舖
電話:9777 3132
營業時間:星期一至日: 07:30-23:00

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *