【將軍澳限定menu 勁揼本原隻龍蝦吐司】 Mukia Japan Toast

將軍澳中心餐廳愈開愈多,上個月開張嘅Mukia Japan Toast,啱啱好喺正轉角位,舖頭唔算大,不過就好受附近返工一族嘅支持,一件日式吐司都夠晒分量,做lunch都無問題。

舖仔細細,但就感覺好休閒,即叫即整嘅Toast就喺正食客面前製造,絕對乾淨企理。

每日限量15份嘅原隻龍蝦吐司(HKD112),每日原隻拆肉放喺烤香咗嘅麵包上面,仲有香甜嘅蘋果薯仔沙律,口感更加清甜。

分量都好夠,建議2-4人買兩款,咁咪可以share,又試多啲啦!

同樣係將軍澳限定嘅日式芥末醬和牛什菌吐司(HKD79),有香軟嘅和牛片,微辣嘅芥末醬為吐司生色不少,夾埋煎蛋同爽口嘅什菌菇,又出乎意料地幾夾喎!

有拉麵又有小食嘅極尚‧海老多士定食(HKD118),仲可以配埋指定咖啡,和牛片一樣嫩滑唔會咬唔爛,湯底仲係每朝用豬骨熬製,鮮甜味美!

小編就揀咗補十幾蚊差價嘅鮮果乳酪草莓沙冰(HKD38),勁大杯,入面有西瓜、哈密瓜同士多啤梨,Topping嘅乳酪同沙冰配合得啱啱好,酸甜嘅口感,啱晒少女有得飲有得打卡。

Mukia Japan Toast
地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G92號舖
電話:3586 3600
營業時間︰星期一至日 10:00-22:00

您也許也會喜歡…

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *