【芒果糯米飯難食又呃秤 態度奇差永久blacklist】伏務台

平時食開唔少伏嘢嘅小編,今次終於遇到大佬了!得主就係葵涌廣場嘅泰糯米!其實食到伏嘢已經嬲啦,重點係,店員嘅態度差到真係令小編打咗個突,完全唔明點解可以差到咁呢!

貼錢買難受,大家真係唔好中伏呀!

香芒糯米飯(HKD20),睇Poster張相係好吸引嘅,可惜一見到真身,照騙無誤啦!買嘅時候,見住店員先倒啲椰漿落去,就咁睇得三樣嘢,就係椰漿、糯米飯同芒果,簡陋到呢!

味道方面,首先個芒果係非常之酸嘅,酸度大槪同檸檬差不多。芒果糯米飯好食嘅重點係,芒果一定唔可以酸!

Ok,咁都算喇,個糯米飯平面睇呢,好似係full嘅,但當你打側睇吓,啲飯完全係勁唔balance,即係呃秤啫!真係完全中大伏呀,食落肚辛苦晒自己個胃!

玫瑰千層糕(HKD20/6件),又係難食㗎喎!見到個千層糕變成綠色都唔慌會好味得去邊,店員就話係加咗斑蘭落去啦,但sorry,我真係一啲都食唔到斑蘭嘅味道!

我食到嘅只係一嚿用咗好多糖整成嘅糕點,今次呢個玫瑰千層糕真係得個樣喇!請我都唔會食,甜度食完應該會有糖尿吧?

 

小編伏氣:食完呢間泰糯米,確認一山還有一山高,沒有好難食、只有更難食。難食都唔係重點了,因為服務態度已經扣晒大分;食物方面,唔好食得嚟又呃秤,個千層糕真心除咗甜味之外我食唔到任何味道。希望店員改善食物味道嘅同時,都可以改善埋服務態度啦!

入伏點:葵涌廣場-泰糯米
入伏價:香芒糯米飯(HKD20),玫瑰千層糕(HKD20/6件)

中伏by #愛吃的旅人
美術by #車雲
攝影by #愛吃的旅人

《伏務台》星期一伏務大眾,歡迎各界報料。

您也許也會喜歡…

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *