【台灣文青果汁店登陸 天然味濃飲得健康】花甜果室

咁多間過江龍嘅珍珠奶茶長開長有咁款,開始厭未呢?如果真係驚咗成街都黑糖乜乜乜,依家有個新鮮選擇俾大家喇!同樣都係台灣過江龍,不過就主打純天然果汁,就係最近都有唔少好評嘅花甜果室喇!創辦人一直想大推健康果汁飲品,仲決定向香港市場進軍,等香港人都可以飲返多啲果汁,健康啲嘛!店內嘅每款果汁名仲改到好有詩意又有創意,百份百文青feel呀!

芭比情歸何處(HKD36),店內銷量冠軍,好受港人歡迎㗎!材料用咗士多啤梨、燕麥、藍莓同鮮奶,利用水果本身嘅色素做到一個天然嘅漸變效果,好靚好夢幻!飲之前記得要攪勻佢,唔係就會好淡㗎喇。

鈕扣(HKD36),有香蕉、菠蘿、橙汁同覆盆子碎,飲落酸酸甜甜,十分清爽,消暑一流!顏色方面非常夏天,飲一杯已經爽晒!細心啲睇,原來每個杯面都有唔同嘅手寫字款勵志句子,小編即刻收到晒滿滿嘅正能量,非常有心思!

他,與她的香水味(HKD45),呢個味道小編最鍾意。用火龍果、蘋果汁同自家製嘅蜂蜜乳酪,面層仲加咗椰子絲,飲落味道最突出!火龍果味好濃郁,一啖落肚就飲到沙冰嘅清涼,同時又有乳酪嘅口感,飲完都幾飽肚!

日安燕麥蕉莓泥(HKD36),有甜蕉、燕麥、鮮奶同藍莓,呢杯俾我嘅感覺雖然清淡咗少少,不過每一啖都有水果嘅存在,加上滿滿嘅燕麥,飲完覺得成個人都健康咗囉!

 

花甜果室
地址:尖沙咀加連威老道52號嘉蘭大廈地下C號舖

電話:6276 4280
營業時間:星期一至星期日:12:00-22:00

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *