【情人節素人福音 甜蜜蜜鋸心形牛扒】素學堂

咪話小編唔提大家呀,幾日後就到情人節啦,各位男士們訂咗枱未呢?如果想食返餐精緻素菜慶祝吓,可以去呢間素食咖啡店OVOCAFÉ,餐廳特別為情人節設計咗五道盛宴,連非素食者都會覺得好好味㗎!各位情侶諗諗佢啦!一齊嚟睇吓呢個情人節限定甜蜜套餐(HKD488/兩位)有啲咩先!

首先登場係素三文魚他他牛油果醬蕃茄茸配檸檬欖油汁,口感清新得嚟食落都層次分明㗎!

之後到就南瓜湯,口感香滑細膩,視覺上都好滿足!

主菜二選一,可以揀心形牛扒、薯茸同雜菜配素燒汁蕃茄汁雜菜天使麵配炸素雞粒,心形牛扒以素肉扒Impossible Meat再加上餐廳秘製配方製作而成,食落啖啖肉質感,鮮嫩多汁,好似食緊真肉咁,唔記得咗係食緊素呢;香濃惹味嘅蕃茄汁雜菜天使麵配上香脆可口嘅素食炸雞粒,酸酸甜甜幾開胃,令人食指大動。

最後甜品都係二選一,可以揀 士多啤梨雜果撻配青檸雪葩純素甜品:啤梨燉杞子、紅棗、桂圓(需2日前預訂),士多啤梨雜果撻味道清新,配埋甜中帶酸嘅青檸雪葩味道好夾;燉啤梨就啱哂女士們啦,滋潤又養生,不過揀呢個甜品就記得要早2日預訂喇!

提埋你呀,呢個咁豐富嘅情人節套餐,分咗18:00-19:30/20:00-21:30兩個時段享用,各位巴打仲唔快啲打去訂位!

 

OVOCAFÉ
地址:灣仔灣仔道1號地下
電話:2527 6011
營業時間:星期一至日:11:30 – 22:00

您也許也會喜歡…

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *