【蘇豪抵食週日Brunch $168歎廿幾款貴氣印度菜】Jashan

週末梗係要瞓到自然醒啦,食埋Brunch hea吓就完美喇!特別啲可以試吓呢間喺中環嘅印度餐廳Jashan,佢哋新推週日自助早午餐(HKD168/位),逢星期日都有廿幾款印度菜俾你任食,包埋一杯飲品㗎。入面嘅菜式除咗有肉類之外,都有唔少素食選擇,仲每星期轉款添。即刻睇吓有咩食啦!

餐廳佈置充滿貴氣,有現代感之餘又不乏印度風情。而且環境寬敞,坐得舒服自然更加開胃啦。

Brunch都有自助沙律吧,咁多款蔬菜、沙律俾你自由配搭,仲有唔同嘅印度醬汁,加埋脆餅一齊食就最正喇!

自助早午餐會出四款是日小食,通常會有兩款雞或魚之類嘅葷菜,另外兩款就會係素食,照顧唔同人需要。

呢個食物區就有印度傳統食物,大廚親自為你炮製,按你嘅要求加入豆蓉、薄荷醬等配料,有好多選擇㗎。

嚟到主菜喇!呢度基本有六道菜,每次出嘅菜式都唔同,但有2-3款肉類或者海鮮,3-4款素菜,走肉朋友都啱食!其中顏色咁鮮豔、橙橙黃黃嗰鍋就係招牌奶油蕃茄雞(右下),啲蕃茄煮得夠溶,面頭又淋滿cream,好惹味呀!

呢位大廚就整緊印度點心Dosa,即係鹹食嘅印度餅,都可以加豆蓉、乳酪等配料,味道層次夠晒豐富!

 

自助早午餐
供應時間:星期日:12:00-14:30
價錢:HKD168/位(設加一服務費)

Jashan
地址:中環蘇豪荷李活道23號金珀苑1樓
電話:3105 5300 / 3105 5311
營業時間:星期一至日:12:00-15:00,18:00-23:00

您也許也會喜歡…

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *