【李施嬅公開收腩湯食譜 2步曲煮高纖蔬菜湯】懶健康貼士

雖然《金宵大廈》已經做完一排,但係李施嬅(Selena)嘅魅力依然吸引唔少人留意佢。加強Alex同CoCo姐嘅造型盡顯佢纖瘦嘅身型,最重要係著空姐製服同旗袍都唔係好睇到肚腩,原來佢有收腩湯食譜呀!

冇花冇假,Selena真係幾纖瘦㗎,當然有部分原因包括佢食素啦,但又唔會過瘦,因為佢都鍾意做運動!

之前大熱嘅樽蓋挑戰Bottle Cap Challenge唔知你有冇試過,但你睇Selena輕盈又敏捷嘅身手就知佢平時做唔少運動配合keep fit,仲可以喺衝浪板上面做瑜伽招式添。咁運動同飲食點配合?即刻睇吓佢嘅收腩高纖維蔬菜湯食譜啦!

 

Keep Fit收肚仔食譜:健康高纖維蔬菜湯

View this post on Instagram

我的Keep Fit 收肚仔食譜: 我愛飲湯🥣。 最近好喜歡的一個keep fit健康湯:高纖維蔬菜湯。 有益腸道,補充大量水份。幫助排毒排水。身材都靚啲。 ——————————————— 材料: 蕃茄4個,洋蔥2個,黃芽白菜半個,西芹3條,青椒2個,甘筍1個,香葉兩2片 . 調味料: 橄欖油1湯匙,鹽及黑椒適量 . 做法: 將所有食材設成小塊放有蓋容器內,加入調味料及香葉拌匀,注入沸水至蓋面,放入蒸爐以100’C蒸45分鐘。 **喜歡濃啲可以搞爛蕃茄😋 . #yummy😋😋 #YouAreWhatYouEat #stayFit #healthylifestlye #Miele #MieleHK #MieleDG6001獨立式蒸爐 @dowserltd

A post shared by Selena Lee 李施嬅 (@selenaleelalee) on

簡簡單單嘅蔬菜湯兩個步驟就搞掂,材料都好易買到。而且蕃茄、洋蔥等食材都有抗氧化功效,香蕉就潤腸幫助排便,啱晒平時多肉少菜嘅都市人呀!

 

圖片來源:IG@selenaleelalee

您也許也會喜歡…

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *