【尖沙咀新店香辣惹味鮮魚鍋 開幕加推龍躉魚鍋套餐】新辣道鮮魚鍋

終於有新款火鍋店誕生喇!尖沙咀啱啱開業嘅新辣道鮮魚鍋,以7款湯底分別配搭龍躉、巴沙魚、鮟鱇魚等魚片,炮製蒜香、酸菜、紅湯等口味嘅冷鍋(HKD179起),食晒啲魚就可以開始打邊爐。依家至2月2日仲有開幕加推嘅龍躉魚鍋套餐,即刻睇吓有幾正啦!

見到呢個門口咪以為自己行錯路,因為餐廳下層係酒吧,喺度等齊人嘅時候可以順便鬆一鬆。

Jiu Cocktails(左至右):Jiujito(HKD58/HH)、Lychee Jiutini(HKD68/HH)、Jiu-Fashion(HKD58/HH)、Jiu-thing(HKD58/HH)。

樓上就係用餐區,一嚟到就見到大大「魚」嘅幅特色牆添。

雖然鍋底好夠味,不過都有醬料提供。鍾意辣嘅朋友可以試佢中間嗰格,自家秘製辣椒醬加辣。

新春龍躉鮮魚鍋四人套餐(HKD888/4位用)包咗招牌紅湯龍躉鍋拼清湯,記得唔好開大火住,趁魚肉緊緊熟就食晒先呀。紅湯有唔少花椒酸菜,味道都辣辣哋。

中間圓形嗰格係放咗雞湯,啱晒放蔬菜、菌類呢啲清新食物,不過睇埋套餐包啲咩先。

特選級牛西冷

豚牛雙拼(原價HKD149)有特選級牛西冷同西班牙黑毛豬,兩款都係薄切,淥一陣就得,而且唔覺肥膩。

前菜鹵水鴨腎(原價HKD49)涼伴青瓜(原價HKD39)可以係餸興餸之間隔住食又得。

三寶拼盤(原價HKD99)有牛丸、墨魚丸、貢丸。其中牛丸味道幾濃,咬開仲有肉汁添。

「魚別不同拼盤」就有招牌魚皮餃、手工魚扎同鮮味傳統潮州魚蛋。另外仲有健康淮山麵(原價HKD29)現炸魚皮(原價HKD39)黃金響鈴(原價HKD49)蔬菜什錦(原價HKD89)

單點火鍋之中一定要試太陽魚籽蝦滑(HKD89),壓扁蝦滑再將蛋汁搽勻表面就可以放落鍋,好爽口彈牙㗎。

而清新食材方面,新鮮淮山(HKD39)繡花菌(HKD69)絕對可以俾你refresh返。

 

新辣道鮮魚鍋
地址:尖沙咀亞士厘道14號亞士厘大廈地下及1樓
電話:3164 1390
營業時間:星期一至日:12:00-00:00

您也許也會喜歡…

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *