【土瓜灣小店掃街食炸物 爆餡韭菜餅+巨型炸雞髀】平霸

平霸搵食搵到去土瓜灣喇!今次就外賣咗三間土瓜灣小店嘅特色炸物,款款都唔超過廿蚊,有唔少食落仲好驚喜添。想知今次試咗邊啲抵食炸物就要睇落去喇!

 

1. 日昇小食

韭菜餅(HKD15/3件)真係好有驚喜!個皮煎到好金黃,一搣開,入面啲韭菜爆晒餡,係落足料嘅。

嚟到呢度梗要試埋呢款炸豆卜釀魚肉(HKD15/6件),咬開層次分明,魚肉同豆卜本身都有調味,所以唔使加醬汁都夠味

 

日昇小食
地址:土瓜灣馬頭圍道428號地下C舖
電話:6043 9799
營業時間:星期一至五:12:00-00:30,星期六、日:12:30-00:30

 

 

2. 囍囍小食部

轉個彎見到呢間囍囍小食店,廿蚊都唔使就食到大大隻生炸雞髀(HKD18),佢大隻到同塊面差唔多大㗎!雞髀上面嘅粉漿唔算厚,啲皮咬落脆卜卜,肉質夠嫩滑,仲啖啖肉添。


呢度仲有魚柳包(HKD13),雖然入面只有兩條魚柳條都幾單調,但炸魚柳勝在夠脆,而且入面啲魚肉唔乾身,搽咗滿滿嘅千島醬。

 

囍囍小食部
地址:土瓜灣天光道50號地下
電話:2712 6962
營業時間:星期一至六:08:00-19:00

 

3. 魚蛋佬

正正喺隔離嘅呢間魚蛋佬同樣主打各款特色小食,成間舖都貼滿Menu,嘢食款式都幾多。

見到魚蛋佬雲吞(HKD10/5粒)就即刻嗌嚟試試佢!個Size就幾迷你,一啖一件啱啱好,店舖亦預先加咗椒鹽提味,連醬汁都唔使落。仲有呢款出面少有嘅「鬼馬雙拼」(HKD11/8條;HKD22/20條),有豬柳條同墨魚條揀,雙拼都仲得!

 

魚蛋佬
地址:土瓜灣天光道50號地下
電話:從缺
營業時間:星期一至日:10:00-20:30

 

您也許也會喜歡…

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *